Amar

Amar

Couscous met een kuiltje jus

 

Amar (El-ajjouri) communiceert, presenteert, doceert, speelt en schrijft al vrijwel zijn hele leven, dat begon in 1971. Geboren in Marokko, getogen in Den Haag, Nederland. Couscous met een kuiltje jus.

 

Theater & tv

Na zijn acteurs- en docentenopleiding volgt Amars loopbaan het pad van acteren in verschillende producties, onder andere bij Cosmic Amsterdam, Frappant, De Verboden Vrucht, in de Serie Tam Tam en de film Nina Satana.

 

PH Neutraal

Hij maakte en regisseerde diverse voorstellingen voor en door jongeren. Amar is ook bekend van zijn jarenlange samenwerking met PH Neutraal. De productie Kaas noch Couscous is daar een van de bekendste van. Amar zocht naar een nieuwe uitingsvorm voor zijn ideeën en beleveniswereld, nadat hij in het vliegtuig de enige was die plastic bestek kreeg bij zijn koosjer eten uit blik.

 

Agressie en conflicthantering, straatcultuur en culturele diversiteit

In 2004 is ‘Amar speelt’ gestart. Breed inzetbaar op elk gebied waar communicatie, interactie, vakkennis en samenspel centraal staan. Amar heeft ervaring met thema’s als agressie en conflicthantering, straatcultuur en culturele diversiteit. Hij werkt met de meest uiteenlopende doelgroepen, van jeugd tot professionals (docenten, justitie, hulpverleners van GGD en GGZ, beveiligingsbeambten, winkelpersoneel).

 

Verbinden en inspireren

Met zijn ruim 20 jaar ervaring als presentator, trainer, comedian en theatermaker weet hij de meest uiteenlopende doelgroepen te verbinden, te inspireren en in het hart te raken. Persoonlijke aandacht en samenspel staan altijd voorop, bij elk programma dat ‘Amar speelt’ verzorgt.

 

Humor en betrokkenheid

Amars creativiteit, scherpe humor en brede maatschappelijke betrokkenheid creëren een persoonlijk geëngageerd, confronterend en soms ook ontroerend resultaat. Amar is recht door zee, en recht voor zijn raap. Niet in de laatste plaats omdat hij zijn culturele achtergrond nooit verbloemt, verdraait of uit de weg gaat. Hij weet net zo goed hoe het is om Marokkaan te zijn, als Nederlander. Bovenal weet Amar hoe het is om mens te zijn.