OVER AMAR

 

 

OVER AMAR

 

Amar El Ajjouri (1971) acteert, presenteert, doceert, traint en schrijft. Dat doet hij eigenlijk al sinds hij kan praten. En al ruim 20 jaar professioneel. Amar is geboren in Marokko en getogen in Den Haag. Couscous met een kuiltje jus, kortom.

Theater als middel om het leven te begrijpen
Dankzij die mix van culturele invloeden besefte Amar dat hij als geen ander theater kon inzetten zoals wij mensen dat al doen sinds de eerste Griekse drama’s: om het leven van nu te begrijpen.

Hilariteit en herkenbare situaties
Met die visie ontwikkelde Amar cabaretshows voor jongeren. Als ervaringsdeskundige (“zelf heb ik ook wel een kort lontje gehad”) weet hij deze doelgroep te raken met hilariteit en herkenbare situaties omtrent groepsdruk, in- en uitsluiting en culturele verschillen.

Rake typeringen
De voorstellingen waren vanaf het begin een groot succes in zowel Nederland als België – en dat zijn ze nog altijd. Kinderen en jongeren herkennen zich in de rake types en ontwikkelen zo meer bewustzijn van hun eigen gedrag.

Educatief theater
Amar heeft zich verder ontwikkeld als trainer, wat hem in staat stelt om met zijn voorstellingen ook een optimaal educatief effect te bereiken. Zo hebben vele klassen, jongerengroepen en later ook werknemers al resultaten geboekt met de voorstellingen en trainingen van Amar.

Trainingen en workshops
Daarnaast geeft Amar trainingen aan zowel scholen als bedrijven en instellingen. Met zijn bedrijf PHNeutraal biedt hij trainingen aan over diversiteit, jongerencultuur, groepsdynamiek, inclusie en agressie- en conflicthantering.

Ook leuk: comedyworkshops!
Amar geeft ook comedyworkshops, bijvoorbeeld aan bedrijven. Doet het ook goed als teamuitje!

DE PERS OVER AMAR

 

Opleidingen & trainingen

Theater: HBO Haagse Amsterdamse Theater Academie, Presentatie, Dramadocent, Theaterregie, Scriptschrijven.

Trainingsvaardigheden: Agressietrainer NIKTA, Train de trainer, De zelfconfrontatie methode (ZKM).

Culturele expertise: Trainer Interculturele communicatie (Pyloon), Geschiedenis & cultuur door Ping Chong (USA).